Biodata Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Salam & hello to all my dearest reader, im currently preparing some notes for tomorrow. Then i got some difficulties in order to find his biodata because first page and second page of the google search engine showed unrelated results regarding to my keyword terms. So i hope this information wil help those people who need his biodata.
Dato’ Dr. Haji Mohd. Fadzilah Kamsah dilahirkan pada 16 Julai 1951 di Sg. Pinang, Klang. Beliau adalah pengarah urusan Excel Training & Consultancy (M) Sdn. Bhd. dan ketua pengarah di ETC Communications Sdn. Bhd. Beliau pernah memegang jawatan timbalan pengarah di PPPL, UPM dari tahun 1993 hingga September 1993. Beliau pernah menyandang jawatan sebagai pensyarah dan tutor di Jabatan Komunikasi Pembangunan, UPM.
Beliau memegang ijazah B.S Agric. Sciences (1st Class Hons) dari Universiti Malaya pada tahun 1975. Kemudian beliau melanjutkan pelajaran ke Wisconsin, USA mengambil M.S Agricultural Journalism pada tahun 1977. Beliau memiliki Ph.D Organisational Communication dari Wisconsin, USA pada tahun 1984.
Dalam bidang kejurulatihan, beliau pernah mengendalikan lebih 6,000 kursus dalam perkhidmatan untuk agensi-agensi kerajaan dan swasta dalam bidang motivasi, komunikasi, perhubungan awam, hubungan kemanusiaan, khidmat pelanggan, etika kerja, budaya korporat, kaunseling, kepemimpinan, pengurusan, penyeliaan, konflik dan stres, teknik kejurulatihan, pidato umum, keibubapaan, teknik belajar, metodologi dakwah, keusahawanan, pembinaan pasukan, penulisan laporan, etika sosial, minda dan pembangunan diri dan sebagainya.
Selain menjadi pakar motivasi beliau juga banyak menyandang jawatan di beberapa tempat. Antaranya:
1. YDP, PIBG Sek. Keb. Bandar Baru Bangi (1993 hingga 1994).
2. Pengerusi, AJK, Surau Al-Uum, Bandar Baru Bangi (1987 hingga 1992).
3. Ahli Badan Perunding Islam Malaysia (1995 hingga 1997).
4. Ahli Majlis Kementerian Belia dan Sukan (1995 hingga 1998).
5. Pengarah Kehormat Yayasan UMMI.
6. Ahli Panel Jawatan Kuasa Dekad Cemerlang Negeri Selangor.
7. Ahli seumur hidup MCOBA.
8. Pakar motivasi segmen Motivasi RTM 1 (1993 hingga sekarang).
9. Pakar rujuk komunikasi rumah tangga segmen ‘Sekapur Sirih’ TV3 (1993 hingga 1994).
10. Pakar motivasi segmen Tabiat Pagi, TV3 (Mac 1994 hingga 1997).
11. Pakar motivasi segmen Cermin Diri, TV3 (Jun 1995 hingga 1999).
12. Hos dan kaunselor program ‘Suara Hati’, TV3 (1997 hingga 1998).
13. Pakar rujuk segmen Motivasi dan Kecemerlangan Rumah Tangga RTM3 – Seremban, Ipoh dan Shah Alam (1994 hingga 1995).
14. Melatih ketua-ketua Pemuda UMNO Malaysia dalam bidang ‘Pidato Politik (1989 hingga 1994).
15. Ahli Institusi Perhubungan Raya Malaysia (IPRM).
16. Ahli Dewan Perniagaan Melayu Malaysia, Kuala Lumpur (DPMM, KL).
17. Ahli Malaysia Society Training Development (MSTD).
18. Ahli Malaysia Institute Management (MIM).
More information : PTS


sape die nie??
ha..takkan tak tahu pakat motivasi terkenal tu
sori la…ak xkenal die la…
Wahhh hebat Dr Fadzillah Kamsah ni… Pernah bersalam dengan dia masa Motivasi Perdana Anak Pahang di Kuantan… 12 tahun yang lalu….
aku baru je td bersalam td..huk3
ha? afham baru je bersalam dgn dia? wahh.. bila tu? share2 la dgn kitorg. actully ada terlintas kati sy utk jd mcm Dr. Fadzilah Kamsah tu. hehe.. Insya Allah.. nampaknya pas abis degree ni nk kena sabung lagi dlm bidang falsafah la ni
er.. vangardx pun ada cita2 gitu ke?
aah..siap tanye sape nama tue..
bestnye korang..
ala..rilek la..kenapa? syia peminat dr fadzilah kamsah jugak ke?
korg tgk dah anak die?ak dpt email la..sbg ank org2 mcm die ni..kira sexy gak r..kl anak artis ke ape ke..org xheran..
hm..syam dah try cari and jumpa..betula..kalau anak org lain..mungkin org lain tak kisah..nie sebab bila syam tgk gambar anak dr fadzilah kamsah tu..hm..mesti pikir sumthin..
seronok sanggat le bla dengar ceramah dari dato ni…..
haha…..ini olang mmg manyak bagus
[...] reader, i wonder why people searching for gambar anak pakar motivasi Malaysia? Someone said in the blog comment. Anything wrong with his daughter or son? However i manage to get this photo, check it [...]
jgn sesekali tgk pd keburukan orang…
tgk pd apa sumbangan beliau kepada negara
bukan semua benda y kite nak…
kite akan dapat…
dan…
bukan semua benda y kite tak nak…
kite tak akan dapat…
assalamualaikum datuk… datuk adalah antara idola saya.. best lah kalau datuk bagi sedikit motivasi..pasti saya khusyuk mendengar.. okey lah datuk.. saya nak tido dlu.. owhh yupp… blh ka kalo datuk bgi motivasi kat saya sedikit tntng pelajaran.. ni e mail saya efiyah94@yahoo.com
dapat taw sal dato’ dr hj mohd. fazilah kamsah..
thans a lot 4 ur informations about him..
blh tak bg website dato’ dr hj mohd fadzilah kamsah nie?????????
penting sangat la…………..plzzzzzzz………..
sayang seribu kali sayang,ayahnya punya la baek tapi anaknya masyaallah..rugi betul anak die.bkn senang dapat ayah yg berkebolehan mcm 2..akhir kata dr sy,CONTOHILAH BAPA ANDA!!!!!
saya sangat berbesar hati ingin bertemu dengan dato fazilah kamsah..jika suatu hari nanti say bertemu dengan dia. saya akan salam tangan dan ucapkan ribuan terima kasih..
saya suka dengan taklimat yang diberi oleh beliau tapi saya tidak pernah ikut pun entah mengapa. liat betul saya ni..kadang tu saya fikir jiwa dan hati saya dikuasai oleh syaitan.fikiran saya diracuni oleh syaitan. saya harap ingin bertemu dengan dato untuk melembutkan hati saya yang kotor ini.
Ble tak bagi kat aku biodata die in English kalo ade?
id_aden@yahoo.co.uk
Thanks kalo ade eh
Salam.. Kalo boleh biadota nya dalam bi lagi bagus. Bagi juga ke along_charade@hotmail.com..
Harap sangat..
Terima kasih.
izzats last blog post..PKPIM; Perjuangan Ulama dan Dasar Ilmu Islam Yang Dilupa
assalamualaikum dan slamt pg datuk.. sy berbesar hati sangat sekiranya datuk dapat memberi sy sedkit motivasi dan pandangan dalam menyelesaikan masalah sy ini.. tetapi bagaimana cara nya untk sy mendapat kan email datuk @ bagaimana cara untuk sy berhubung terus dengan datuk..
-gadis resah-
bagaimana untuk mendidik anak 2 yg kadang2 amat menguji kesabaran kita pada peringkat umur anak 4-5 thun
datuk saya nak tanya bagaimana nak bagi tahu bakal majikan saya yang saya tak dapat bekerja dengannya.disebabkan ada masalah peribadi
Motivasi CARI MAKAN, hanya untuk orang berada, kalau yg miskin akan DITAJA.
Kalau kat tempat saya yg mundur tu pun minumum RM5,000, kalau tak tak datang.
MiNDA caca-merba, kaut sana kaut sini, KELEBIHNANYA pandai bercakap jer. POraHHHH…
Tak GUNA punyer dato’, Duit yg dikaut untuk UNTUNG sendiri.
Jawaplah dengan ALLAH nanti.
Jangan bangga dengan iLmu yg di kaut , minda Yahudi dan Nasrani masih diguna. Lawak BODOH, org BODOH bolehlah kelentong.
Ingat Dato’ Pintu Taubat masih terbuka.. Insaflaflah,
Jangan dok Belagak !!!
btul 3…..
saye nak tahu krusus untuk pelajar ting. 2 di area KL bila dan dimana