Salam & hello buat pembaca yang dihormati, sebelum aku keluar berjalan-jalan ke kuala lumpur untuk membeli banner baju raya dan lain-lain persiapan ramadan & syawal, izinkan aku menulis satu entri berkenaan kaedah atau salah satu cara alternatif untuk mendapatkan idea mee segera menulis blog melalui 43things.Ketandusan idea menulis memang menjadi satu beban bagi penulis blog apatah lagi untuk mengekalkan disiplin satu post sehari, 2 post sehari dan ada juga yang membuat 10post sehari untuk satu blog. (spam ke apa nie..huhu :p)

Ok, terus kepada tajuk utama apa yang perlu anda buat adalah dengan memasuki laman web 43things. Setibanya anda disana, lihat tag cloud yang mempunyai saiz yang berbeza-beza, semakin besar saiz (weight) font itu semakin popular keyword nya. Ini kerana setiap user akan menulis things to do, jadi itu adalah kehendak dan kemahuan mereka.

Faham tak maksud saya? Ok lihat gambar diatas, buy a house adalah font yang paling berisi bukan? jadi itu adalah keyword yang popular, maka anda boleh menulis pasal buy a house, dan saya pasti akan ada incoming traffic dari pengunjung-pengunjung yang mahukan maklumat mengenai buy a house. Jadi buatkan satu entri yang menarik, informatif mengenai ini, (harga iklan untuk rumah nie mahal jugak tau, lagi-lagi kalau ade berkaitan dengan loan, insurance qoute dan sebagainya)

Bukti? saya ada menulis satu entry mengenai how to write a book, maka memang ada incoming traffic dari search engine google & yahoo cuma entry itu saya rasa kurang menarik kerana saya tulis secara spontan je. Yang penting pastikan anda menulis dalam bahasa inggeris, kalau dalam bahasa melayu ramai yang tak paham nanti :D

Ada sapa2 web developer yang membaca entry ini? Buatkan kami satu web seperti 43things, kita namakan web itu 43perkara :D bezanya keyword yang keluar adalah mengenai dalam bahasa melayu, amacam? ada berani? Jangan lupa subsribe ya :D

Credit to : daniel, saifulsham, eenx, mohdsuhaimy, alang, ideaunik, rajawang, rajaadsense, naem, syed

Ok, saya nak pegi membeli belah dulu, huhu mam besar dah misscall banyak kali ni, matila aku kena marah :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...