Salam & hello buat semua pembaca yang dihormati, dahulu jarang sekali kita dengar orang ceraikan pasangan mereka melalui sistem pesanan ringkas (short messaging system) sekarang? Lepas nie, jangan pulak ada yang buat kerja gila lafaz talak melalui blog!

Untuk makluman, kata-kata aluan diatas tiada kena mengena langsung dengan isi entri selepas ini. Seperti mana yang anda sedia maklum, syamsulariff dot com amat gemar berekperimentasi dengan blognya dan ini juga salah satu contoh uji kajinya :P

Ok, tanpa membuang masa saya ingin berkongsi satu cerita yang berlaku di suatu tempat yang tidak diketahui akan namanya. Seorang wanita diberi gelaran pontianak kerana dia suka membebel, mengilai dan merengek. Dalam diam-diam wanita itu menyimpan perasaan terhadap seorang jejaka tampan, sehinggakan 8 perkara sulit tentang jejaka yang diberi nama afzai afandi itu dihafalnya satu persatu! Yang menariknya wanita itu juga gemar bermain futsal bersama rakan sekelasnya, afham – akan bersambung

apa motif cerita diatas? haha..sebenarnya aku trackback balik dari mana datangnya tag tentang 8 perkara tu..amacam? (anggaplah aku sedang berkongsi satu idea berblog)

Ok, jom kita lihat 8 perkara menarik tentang Syamsulariff Bin Mohamed :-

  1. saya dilahirkan di hospital batu pahat, orang johor, ada latar belakang jawa dan banjar tetapi tak reti speaking sepatah haram pun (ramai org cakap saya org pantai timur)
  2. nama panggilan saya masa kat johor ialah sandut (sebab gemuk kot masa saya kecik)
  3. saya suka main gitar tetapi cukup benci kalau org suruh saya main lagu orang lain, saya lebih bangga main lagu ciptaan sendiri dan takde langsung semangat nak mainkan lagu kumpulan lain
  4. saya suka berniaga sejak kecil, bisnes pertama saya adalah mengambil bayaran kepada sesiapa yang nak naik kereta ayah saya masa dia takde kat rumah (dan saya akan tolak kereta itu ke depan ke belakang, kira kereta bergerak la)
  5. saya berdengkur ketika tidur, apabila orang tanya kenapa teruk sangat dengkurnya saya akan jawab dengan selamba, “biasalah orang penat mesti berdengkur!”
  6. kalau saya tak masuk universiti pertahanan nasional malaysia, saya mungkin aktif terlibat dalam band underground dan apa-apa tentang muzik
  7. saya pernah lemas dan hampir mati lemas di pantai tekek, pulau tioman
  8. kat pipi saya pernah kena sterika tetapi sekarang parut tu dah hilang

Ok, saya tak mau sebarkan tag 8 perkara ini tapi nak kasi jugak kat sorang yang baru je berhijrah dari blogspot ke wordpress iaitu aunty merah. Kalau rajin jadikanlah tag ini yang pertama dan terakhir di blog wordpress mak merah tu ya..haha tammat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...